08-08-09

Domper(tje)

Heerlijk was het de voorbije twee dagen!  Vakantie en mooi weer, dat was de perfecte mix om te ontspannen aan 't zeetje.  Woensdagavond vertrokken we voor een zalige 2-daagse.  Donderdag hebben we helemaal besteed aan mijn petekind.  Zijn papa en mama (én zus) waren ook met vakantie aan zee en dus was het ideale moment daar om op bezoek te gaan.  In het mondaine Knokke hebben we genoten van het zuiderse weer en van het samenzijn met steengoede vrienden en hun kinderen.  Thomas is bijna 2 jaar en begrijpt al goed wat je zegt en dat levert hartverwarmende momenten op.  Het is zo'n knap manneke (zeggen alle peters dat over hun petekinderen?) en zo schattig dat het bijna mijn eigen kind zou kunnen zijn ;).  Er zijn heel wat foto's genomen die vast en zeker een mooi plekje krijgen in een foto-album.  Mmm, en daar moet ik echt maar eens werk van gaan maken.  Al die foto's op de computer staan zo veel mooier in een mooi album!  Vrijdag hebben Ivan en ik samen met mijn familie er nog een schitterend vervolg aan gebreid in Bredene.  Een flinke wandeling, gekoppeld aan een relax-moment in 't Fietskotje (met pannenkoeken aan de lopende meter, bekend van Vlaanderen Vakantieland, zie: http://www.een.be/televisie1_master/programmas/e_vlav_r2009_a12_strafcafe/index.shtml?video_1) was een ideale shake om de dag door te brengen in een zonnige badstad.  Na een bezoekje aan het frituur en afscheid genomen te hebben, reden we tevreden terug huiswaarts.  En daar, ergens op de E17 richting Antwerpen, gebeurde het: uit het niets katapulteerde er zich een steen(tje?) recht op de voorruit.  Een klein barst werd al gauw een grote barst en vandaag blijkt dat dit ons een aardige duit zal kosten.  Carglass vervangt de boel voor een kleine 500 euro!!!  Dat is maar liefst een dikke 20000 befkes die je op minder dan een seconde armer bent of een derde van een gemiddeld maandloon.  Ik heb aardig gevloekt van binnen.  Ondertussen is alles weer in het juiste perspectief geplaatst en is het niet meer dan dikke pech hebben na een mooi uitje.  En dat geld?  Tja... dat geld zien we nooit meer terug!

15:05 Gepost door Kristof in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

is dat niet in je verzekering opgenomen zoiets ?

Gepost door: Wildcard | 08-08-09

Ja ség... Ik heb hetzelfde voor gehad, en dat viel onder de 'verzekering' enkel als je bij Carglass een nieuwe ruit liet plaatsen. Ik wilde het bij mijn autodealer laten doen, maar dan moest ik de ruit zelf betalen!!
Het verschil zit hem als volgt: Carglass plaats identieke ruiten maar van een 'ander glas merk', mijn autodealer 'originele ruiten met stempel VAG'!
Gangsters zijn dat die verzekeringmaatschappijen!!
Enfin... mijn ruit van Carglass gaat al 5 jaar mee... zodus...

Gepost door: dee | 09-08-09

Erg hé Bij mij valt het duidelijk niet onder de verzekering. Ik heb enkel een BA en wat kruimels zoals rechtsbijstand en verzekering bestuurder. Glasbreuk wordt bij mijn verzekering pas vergoed bij een kleine omnium. Het zal dus afdokken worden ;(

Gepost door: Kristof | 09-08-09

Na hetzelfde te hebben meegemaakt heb ik toch ook een bijkomende verzekering op glasbreuk genomen. Een 50 euro per jaar meer. Heb ik er nu wel graag voor over want onze Belgische wegen zijn niet meer wat ze geweest zijn.

Gepost door: marc | 09-08-09

Nu ja... (andere mogelijkheid) ghoo ne mens kan zich tegen alles laten verzekeren idd. en dat kost hopen geld.
Maar... nu een stapke verder: snuggere & handige gaykameraden is 'onze' rijkdom!
Geloof het of niet: maar in een onbewaakt moment werd de 'achteruit' van mijne Golf gestolen! Gewoon eruit gehaald en weg! - Das een verhaal dat zelfs de simpelste garagist niet geloofd, laat staan de verzekeringsmaatschappijen !!!!!
Oplossing: gay-garagist-kameraad die me voorstelde: "ga naar een autokerkhof en haal er zo'n achteruit!".
Ik heb dat gedaan (hij is uiteraard meegegaan voor de praktische kant van de zaak en voor 15€ was ik gesteld). Ik heb de kameraad een dineetje betaald na afloop. En het nuttige was aan het aangename gepaard. :-)

Gepost door: dee | 09-08-09

De commentaren zijn gesloten.