04-07-09

Bobbejaanland recycled

Woensdag 1 juli: het begin van de zomervakantie en een zonovergoten dag.  Wat heb je nog meer nodig om een dagje Bobbejaanland op het menu te zetten?  We hadden afgesproken om met Kurt te gaan, 't was immers al lang geleden dat we elkaar nog gezien hadden (examens en einde-schooljaar-perikelen).  En vermits mijne sjoe en Kurt echte pretparkliefhebbers zijn, zat er voor mij niet veel anders op dan gewoon mee te gaan en de draaierige en akelige "plezier"tuigen aan hen over te laten.  Daar aangekomen, viel het ons meteen op hoe rustig het er wel was.  We waren echter al om 10u daar, dus veronderstelden we dat de grote massa pas rond 11u zou opdagen.  Maar niets van dat!  Het bleef heel rustig in het park.  En dat resulteerde in wachttijden van hoogstens 3 à 5 minuten, behalve bij de Dreamcatcher.  Uiteraard is het ongelooflijk plezant om nergens te moeten aanschuiven, maar het park mist zo wel wat sfeer.  Het miniem aantal bezoekers was echter niet de enige oorzaak: het park gaat er duidelijk genoeg op achteruit.  Waar is de tijd dat Bobbejaan daar nog rond huppelde op zijn paard en zijn personeel wat aanstuurde?  Nu liepen de personeelsleden elkaar soms over de voeten, niet wetende wat te doen.  En wat gezegd over die splinternieuwe attractie?  KINGKONG!  Met veel tamtam aangekondigd op talloze affiches, 1,8 miljoen euro als kostprijs.  Wat een flutding is me dat???  Er staat daar gewoon een apeke wat lawaai te maken... meer is het eigenlijk niet.  Akkoord, je wordt omhoog gehoffen in een versleten karreke en de ene kant gaat al eens wat hoger dan de andere, maar wie amuseert zich daarin?  Niemand!  Zelfs de kinderen rondom ons vroegen zich af wanneer de fun zou beginnen.  Neen, 't is triestig gesteld.  De helft van de Speedy Bob is blijkbaar weggehaald (waarom ze er eigenlijk 2 hadden staan is mij een raadsel) en de Bobby Drop (met zo'n grote zwemband in een bocht naar beneden glijden) is opgedoekt!  Het park gaat duidelijk de kindertoer op maar heeft niet begrepen dat ze onmogelijk opkunnen tegen Plopsa-land.  Hier is dringend een grote investering nodig want het einde zou wel eens nabij kunnen zijn...  We vonden het een fijne dag, maar dat hebben we meer aan elkaar te danken dan aan de attracties.  't Zal volgende keer een ander pretpark worden, dat staat nu al vast!

22:15 Gepost door Kristof in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

ik ben geen pretpark fan (te opgeklopt en te druk) maar wat me is bijgebleven is de efteling in nederland, ongelooflijke sfeer en veel groen. tja en het gezelschap is wel het belangrijkste voor mij ;)

Gepost door: dimi | 05-07-09

graduaat Proficiat, ge zijt een gegradueerde homo. Eigenlijk meer de eigenschappen van een jannet, de wijze waarop je oordeelt.

Gepost door: pasdeloup | 06-07-09

Is er iemand die de zever van pasdeloup hieronder begrijpt? :-)

Gepost door: Ivan | 06-07-09

Foute info. Het gaat zelfs héél goed met Bobbejaanland. Het aantal bezoekers is al meerdere jaren na mekaar aan het stijgen en de netto winsten gaan omhoog. Dit kan je trouwens heel gemakkelijk zelf nakijken op www.nbb.be en dan klik je op de balanscentrale. Bobbejaanland is een financiëel succes. Ik leg me er wel bij neer dat King Kong zwaar, zeer zwaar overroepen is voor een attractie als een Top Spin, maar dan zelfs zonder de spin... Geef de mensen in 2010 iets echt spectaculairs, anders zouden in dat jaar de cijfers wel kunnen dalen...

Gepost door: David | 16-10-09

De commentaren zijn gesloten.