04-04-09

Met De Lijn de paasvakantie in

Ik kan me de reclame voor het openbaar vervoer nog goed herinneren: een hoop pinguïns die samen aan het uiteinde van een ijsblok gaan staan om een haai tegen te houden.  Hilarisch goed gevonden maar de boodschap erachter (Je in groep verplaatsen heeft zo zijn voordelen) hebben ze gisteren toch niet helemaal begrepen.  Ik versta dat sommige zaken buiten ieders wil liggen, maar los het dan toch deftig op.  Gisteren reed ik met de Antwerpse tram naar het Centraal station om vandaar de trein te kunnen nemen naar huis.  Net voor de metro bleek echter een breuk in de hoogspanningskabel te zitten.  De tram moest dus uitwijken naar rechts om via een gigantisch grote omweg toch nog de metro te kunnen inrijden.  Als reiziger ben je daar alleen niet van op de hoogte en een chauffeur die dan nog niet de moeite doet om zijn microke te gebruiken, moesten ze meteen enkele lessen communicatie geven.  Om het hoekje gaan de tramdeuren open en ik denk dus: uitstappen maar om de bus of iets anders te nemen!  Zo gezegd, zo gedaan.  Komt daar ne meneer in een schoon wit Lijn-hemdje vertellen dat alle passagiers die richting metro moeten gewoon op de tram moeten blijven zitten.  Maar dat was buiten de tram gerekend: die was al vertrokken!  "Heeft die chauffeur dat dan niet gezegd?"  NEEN!  "Ah, mo die moet da zeggen é, geen probleem, neemt dan mo gewoen de volgende tram.  Die stoppen hier speciaal."  Okay, daar komt de volgende tram... maar deze rijdt gewoonweg door om 200 meter verder te stoppen aan een halte.  Goed, die halen we dus ook niet meer.  Dan maar naar de halte verderop lopen om de volgende tram te kunnen halen.  En wat doet die?  Deze tram stopt aan het hoekje en rijdt onze halte gewoon voorbij ondanks het teken dat ik gaf!!!  Ik heb samen met enkele mensen eens goed gevloekt en dat had zo zijn positieve gevolgen want de volgende tram stopte netjes aan de halte.  En waarempel... deze stopte dan ook nog eens aan Berchem station zodat ik mijn trein nog haal.  Helaas voelde ik me gisteren toch ff de haai vanuit het filmke, en ik ben nog zo'n vrolijke pinguïn!

20:49 Gepost door Kristof in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

hihi... da's allemaal dagdagelijkse kost hoor, alhoewel je het 'topje van de ijsberg' blootlegt! Je moest eens weten... en dat allemaal op de kap van de belastingsbetaler hé!!! Als het niet moet, neem ik gewoon mijn fiets in A'pen. Daar ben ik zeker van! Tenminste als het niet regent, hij ni gepikt is of als één van beide banden niet plat staat... Maar dan zijn er nog altijd taxi's hé! :-)

Gepost door: dee | 04-04-09

Kristof jongen, je hebt die reclame van De Lijn helemaal niet begrepen! Die pinguïns in dat filmpje stellen de chauffeurs voor die samen sterk staan tegen de gemene gehaaide reiziger... Geloof me, als lijnwerknemer kan ik het weten. Typisch natuurlijk dat onze reclamespot verkeerd begrepen wordt. Ik geef het toe, communicatie is niet het sterkste punt van De Lijn. Toch bedankt om te kiezen voor De Lijn. want samen in de bus of tram is het altijd fijn! Allez bon, met mij als chauffeur toch...

Gepost door: De Roze Ridder | 11-05-09

De commentaren zijn gesloten.