10-11-08

Körperwelten

Zondagnamiddag omstreeks 13.30u hadden we afgesproken aan de ingang van Körperwelten om de omstreden kunstwerken van het menselijk lichaam eens van dichterbij te bekijken.  Vertrekkende om 12.30u moesten we er toch met wat marge geraken.  Vergeet het!  Alles ging vlot op de autosnelweg en in Brussel reden we gezapig met het verkeer mee totdat we op 1 min. van onze bestemming waren.  Daar ging het hopeloos de mist in.  De website van Körperwelten meldde al dat we in het weekend rekening moesten houden met de markt ter plekke, maar dat die zo'n invloed had op het verkeer, neen, dat hadden we nu ook weer niet verwacht.  Op die ene minuut hebben we zowat een half uur gedaan, met als gevolg dat we pas rond 14u de parking bereikten van de Delacroix parking, gelegen aan het gelijknamige metrostation.  Het viel ons beiden in elk geval op hoe erg het in de achterwijken van Brussel gesteld is.  Bij de doorrit langs het Europees parlement waren we nog onder de indruk van het mooie Brussel, maar amper 5 minuten later kregen we een heel ander beeld op onze neus gedrukt.  We leken wel verzeild geraakt in een ander land.  En eerlijk is eerlijk, ik kreeg er een beetje schrik van.  Grauw, grijs, verloederd en bovendien... geen autochtonen meer te ontdekken.  Raar toch?  Er is daar duidelijk veel werk om de buurt weer wat op te krikken.  Ter plekke moesten we dan nog een kwartiertje wachten vooraleer we onze tickets aan de kassa konden kopen. (En dat bleek nog een meevaller te zijn wanneer we de rij wachtenden rond 16.30u te zien kregen bij het naar huis gaan)  De ingangsprijzen waren op zijn minst gezegd indrukwekkend te noemen, maar gelukkig kon deze arme leerkracht gratis binnen op vertoon van zijn lerarenkaart.  De tentoonstelling zelf heeft me eigenlijk niet echt overtuigd.  De menselijke lichamen waren wel fascinerend, maar als je er één gezien had, had je ze allemaal gezien.  De uitleg bij elk orgaan vond ik allesbehalve boeiend en door het vele volk was het ook niet aangenaam rondwandelen.  Kortom: een dure tentoonstelling met weinig verrassingselementen.  Je ziet zoiets niet elke dag, maar er moet ook niet meer van gemaakt worden dan het is.  Ik kreeg op het einde van de wandeling enkel maar een gevoel van groot winstbejag (behalve op mijn kaartje).  En de wetenschap volgde hier op een tweede plaats...

15:25 Gepost door Kristof in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Ik ben er ook geweest en eerder hadden we Brussel zelf aangedaan!!!!! We waren er niet over uitgepraat, het is een schande voor Belgie, hoe onze hoofdstad eruit ziet! Vuil, krapuleus, verloederd, een echt stort hebben we daar gezien!!!!
Hetzelfste gedacht als jullie heb ik ook over körpenwelten, veel geld , had er me veel meer van voorgesteld!
Mooie blog hebben "jullie"!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ik kom zeker nog terug!
Groetjes,

Gepost door: yvette&tuurke | 10-11-08

IK HEB OOK EEN REACTIE GEZET OP DE EERSTE POST VAN JE BLOGJE!!!!!!!!!!!

Gepost door: yvette&tuurke | 10-11-08

tzal wel een herhaling zijn Banken steunen ja, levenskwaliteit neen. Dat ze de banken hun eigendommen verkopen of er mensen laten in wonen en ze tijdelijk onderbrengen in die aangename volksbuurten waar het zo goed leven is.

Gepost door: pasdeloup | 11-11-08

Deze keer was de tentoonstelling ook veel kleiner dan in 2001. En inderdaad eens je het gezien hebt hoeft het niet meer. Prijs jullie gelukkig dat je met de wagen gegaan bent. Wij kwamen van Gent met trein en metro en waren inclsief parking NMBS en ingang voor 2 personen bijna 80 euro kwijt.
Wat Brussel betreft: vorige ker zijn we van Brussel Zuid naar Kuregem gestapt (!) en toen was het ook kwestie van zo snel mogelijk door te stappen en geen aandacht op jezelf te vestigen. Deze wijken zijn aan een serieuze upgrade toe.

Gepost door: Geert | 16-11-08

Gelijkgestemd Yep, wij vonden het ook niet echt een goede prijs/kwaliteitsverhouding en ik had gelukkig ook het geluk dat ik met mijn lerarenkaart gratis binnen mocht.
Wij hadden trouwens net hetzelfde voor wat de parkeergelegenheid betreft. Ik begrijp niet goed waarom ze dergelijke tentoonstelling net daar te midden verloederd Brussel willen houden...

Gepost door: Bert | 05-12-08

De commentaren zijn gesloten.