03-11-08

Back to school

De herfstvakantie zit erop, tijd om even een round-up te maken.  't Was best wel een gezellige vakantie.  We zijn op house-warming geweest, we hebben Mechelen bezocht en we hebben vooral veel oog voor elkaar gehad.  Af en toe mag het toch nog eens gezegd worden: ik zie mijne sjoe graag.  't Is zo'n patéke.  We hebben samen Monopoly gespeeld en hij heeft me verdorie twee keer afgetroefd terwijl het volgens de vloek VC juist omgekeerd moet zijn. Ach ja, mijn wraak komt nog wel.  

Ondertussen is het alweer schooltijd en zoals elke leerkracht precies uitgeteld heeft: het zijn nog 7 weken tot aan de volgende vakantie!  Zijn we daar blij om?  Niet bepaald... 7 weken is nog lang hé ;)  Zijn we daar rouwig om?  Bijlange niet.  We doen ons job graag, maar we genieten even graag van een goede portie vakantie.  Niets plezanter dan 6u zien te passeren op de wekker en je nog eens goed om te draaien en je tegen je vriendje te schuren.  Hoewel, veel kans dat hij dan al wakker is :)  't Is ne vroege, die van mij zene.  Of moet ik zeggen dat ik een late ben?

En wat de schoolse toekomstplannen betreft: die draaien met de wind.  Deze vakantie heb ik er nog eens stevig over nagedacht wat ik de eerstkomende jaren eigenlijk wil.  En ik begin er stilaan uit te komen dat het voor mij echt belangrijk is om een goed draaiende school te zoeken.  Ik ga me dus tijdens de Paasvakantie alweer bezighouden met sollicitatiebrieven schrijven.  Maar deze keer niet alleen gefocust op de streek rond Antwerpen, nee, doe er maar meteen de streek rond Mechelen bij.  Het zou immers best kunnen dat onze toekomst in die streek zal liggen, met een prima verbinding naar Leuven en toch dichtbij Antwerpen.  Enigste nadeel van die zoektocht naar een nieuwe job: bye bye vaste benoeming.  Hoewel, de eerste jaren heb ik wel de zekerheid dat ik nog terug kan naar mijn huidige school en in deze tijden van werkonzekerheid kan dat toch tellen.  En aan alle koppeltjes die deze blog lezen: kweek ze nog maar eens goed! (misschien schrijf ik dit wel voor de verkeerde bevolkingsgroep)  Hoe meer kindjes, hoe meer leerkrachten er kunnen aangenomen worden!

20:15 Gepost door Kristof in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Mechelen daar is nu niks te zien! (wel veel scholen dat wel:p)
En over die verbinding die ik dagelijks naar Leuven doe ga ik stiekem zwijgen... toch als je over treinen spreekt... (als er 5%¨op tijd komt is het veel!) Oops nu heb ik het toch verteld!

Gepost door: jongleukboyke | 03-11-08

Ni klagen hé... er zijn toch allochtonenkindjes in overvloed en er komen er nog alle dagen bij. Zuiderse mensen kweken makkelijker dan wij hier zenne. LOL

Gepost door: dee | 04-11-08

De commentaren zijn gesloten.