05-10-08

Bowling in kredietcrisis

Oef zeg, lang geleden dat "ikbengay" nog eens iets van zich heeft laten horen.  Het komt natuurlijk altijd indrukwekkend over dat iemand geen tijd heeft om iets te posten, maar dat zal ik bij deze maar al meteen relativeren.  Het is de inspiratie die de zwarte piet krijgt toegeschoven.  En daarom hebben ze zoiets als weekends uitgevonden!  Want... op een grauwe vrijdagavond besloten de heren K&I om er nog eens van tussenuit te trekken met de heer B en mevrouw E.  Met die twee in de buurt heb je bijna altijd de garantie dat het een fijne avond zal worden en dat werd het ook.  We hebben genoten van een gezellig etentje in het Mortselse (de brasserie is ons al zo vertrouwd dat we het ook wel een "Vlegelke doen" noemen) om nadien een oud verjaardagsgeschenk van ons aan de heer B eindelijk in daden om te zetten.  Op dus naar het bowlingcenter.  De heer B had ons laten weten dat zijn vorige afgang in de bowlingdiscipline moest rechtgezet worden en vandaar onze cadeau voor zijn verjaardag.  En rechtgezet heeft hij!  Met veel bravoure en glans werd hij die grauwe vrijdagavond bowlingkampioen.  Uiteraard hebben we hem alle mogelijkheden gegeven om in winst te eindigen.  Je kan iemands verjaardag toch niet verpesten door zelf te winnen?  Dat doe je met kleine kindjes ook niet, dus waarom dan wel met grote kindjes?  Bij het afrekenen hebben de heer K&I meteen besloten om niet alleen de heer B zijn bowling en drankjes te betalen maar ook hetzelfde te doen voor mevrouw E.  Ze hebben al zoveel voor ons gedaan dus waarom zouden we dan eens niets terug doen?  Goed, de heer K, ook wel Kristof genoemd (en auteur van een homo-blog), wendde zich tot de kassa en vroeg de afrekening voor baan 11.  Een afgeronde 65 euro prijkte er op de rekening.   Jammerend omdat het alweer zoveel geld was, gaf de heer K. 70 euro aan de kassabediende.  Deze bediende was zo druk in de weer met een collega dat hij ipv 5 euro ongeveer het 15-voudige teruggaf.  En wat doet een mens met vriendelijke kassabediendes?  De fout melden!  Maar wat doet een mens met onvriendelijke kassabediendes?  De fout "vergeten" te melden.  En zo vertrokken de heren K&I, de heer B en mevrouw E met veel leuke herinneringen en een goed gevulde portefeuille weer naar huis.  En het bowlingcenter?  Die bleven zitten met een kleine kredietcrisis.

14:24 Gepost door Kristof in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Awel... dat zou ik ook doen. :-)

Gepost door: dee | 05-10-08

Sja Als men onvriendelijk is....Dan zou ik dat ook doen....
Doet men vriendelijk en is mijn sympathiek dan zal ik zeker melden dat er een fout is gebeurd, maar als het teveel moeite kost om nog maar een vriendelijk glimlach op de lippen te toveren dan is voor mij ook rap de kous af :-)

Dus eigenlijk een gratis bowlingavondje achter de rug......Dat is altijd zeer plezant hehehe

Gepost door: Andy | 06-10-08

Ik zou het er moeilijk mee hebben om de fout niet te melden. Toch is het me ooit overkomen dat ik veel te veel terug kreeg, en na het vriendelijk te melden nog werd afgesnauwd omdat de dame aan de kassa het ook niet kon helpen dat anderen de briefjes in de kassa niet op de juiste plaats wisten te steken. 'k Heb het me toen dik beklaagd om eerlijk te zijn.

Gepost door: Ludwig | 06-10-08

Hihi...Originele manier om centjes te verdienen...zou je nog wel gaan werken eigenlijk?

Gepost door: Yves | 07-10-08

De commentaren zijn gesloten.