11-05-08

Deze blog werd gecensureerd

Al zeg ik het zelf, ik vind het een heel vreemde titel.  Maar 't klopt letterlijk.  Deze blog werd door mezelf gecensureerd om iemand uit de problemen te helpen.  Enkele dagen geleden kreeg ik een mail van een priester die bijna anderhalf jaar geleden reageerde op mijn blog.  De trouwe lezers zullen het zich misschien nog herinneren.  't Was een post in november 2006.  De man gaf me een heel fijn gevoel mee en bevestigde dat ik op het juiste spoor zat.  Eigenlijk is de hele boodschap nu niets meer waard.  De man vroeg me immers om de reactie te verwijderen.  Zijn post werd tegen hem gebruikt.  Door zijn naam in Google in te typen, verscheen als eerste mogelijkheid een link naar mijn blog met zijn reactie.  Ik ben dan ook weer met mijn voeten op de grond gezet: als dit al niet meer kan, dan hebben we nog een lange weg af te leggen.  Uit "klein protest" heb ik zijn reactie toch bewaard en heb ik hem hieronder nog eens geplakt.  Deze keer zonder naam...

Beste,
Als priester - niet schrikken, ik ga niet preken! - surf ik nogal eens op het net omdat het noodzakelijk is te weten wat er in de wereld waarin je het evangelie verkondigt, leeft en niet leeft, broeit, gist, ... Op zoek naar een blog van een goede vriend stootte ik op die van jouw. Ik wil je alleen zeggen dat ik getroffen ben door je positieve, opbouwende en bemoedigdende geest en inzet naar je zelf en naar anderen toe (de school, de kinderen, ...). Ik hoop - en bid (ik kan niet anders, het is mijn krachtigste wapen ) - dat je een gelukkige man wordt die liefheeft zoals hij en met alles wat hij is en kan !!

12:51 Gepost door Kristof in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Maar nu nog beter! Wat is hier verkeerd gezegd dat tegen die man kan gebruikt worden! Nu kan ik niet volgen hoor! Hij wilde jou gewoon het beste toewensen in je verdere leven. Als de kerk(en ik vermoed dat het wel van die kant zal komen) hier aanstoot aan neemt dan denk ik niet dat ik nog verder kan blijven catechese geven want daarin moet ik de kinderen vertellen wat een goed christen zijn is! Nu ben ik wel degelijk geschokt hoor!
Ik hoop dat hij en jij hier verder geen last meer van zullen ondervinden!
Toch nog een fijn verlengd weekend gewenst!

Groetjes,
Michel

Gepost door: Michel | 11-05-08

Voor de rest is de maatschappij toch "zooo openminded geworden"...

Gepost door: Yves | 13-05-08

tuurlijk komt het uit christelijke(lees: achterlijke) hoek. het mag duidelijk zijn dat de katholieke kerk niet moet weten van homos (er zijn uitzonderingen maar niet veel)ik ken een jongen die uit huis is gezet omwille van zijn geaardheid omdat dit niet past bij het 'goed katholiek' zijn wat een onzin, ik vraag me af hoe het zo'n 100 jaar geleden zou geweest zijn, mss werd je dan in een 'gesticht' gestoken?!

Gepost door: dimi | 27-05-09

De commentaren zijn gesloten.