24-01-08

School-sites

Wat ik tegenwoordig doe in mijn vrije tijd (als ik die al heb)?  Op mijn gemakje surfen naar school-sites.  Tja, ik begin het echt wel beu te worden op mijn huidige school.  Dan mag je nog vastbenoemd zijn, ik heb daar niet alles voor over.  Andere leerkrachten houden gewoon vol en trekken 's avonds de klasdeur dicht zonder nog aan school te denken, maar dat kan ik niet.  Ik ben er teveel mee bezig.  Ik moet al die problemen dan ook af en toe uit mijn hoofd kunnen zetten en dat kan ik maar op 1 manier: kijken naar fotootjes van "moderne" scholen.  Scholen waar iets GEBEURT!  Waar leerkrachten en ouders samen kunnen werken aan toffe projecten... scholen waar de schimmel niet aan de muren groeit.  DAT wil ik.  En ik zal er voor gaan ook.  Tijdens de krokusvakantie zullen de sollicitatiebrieven de deur uitvliegen.  Ik wil terug blij gezind naar mijn werk kunnen gaan, zoals het hoort.  't Is erg jammer voor mijn huidige collega's want er zitten echt wel schatjes tussen.  Maar 'k moet het voor mezelf doen.  Het zal natuurlijk altijd afwachten zijn hoe de collega's op andere scholen meevallen en het zal weer helemaal van vooraf aan beginnen worden, maar ik heb het er graag voor over.  En dankzij die fameuze vaste benoeming kan ik bij tegenslag toch nog altijd terug naar mijn oude school.  Duimen maar!

19:16 Gepost door Kristof in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Het is idd ni leuk om elke dag tegen uw zin naar je werk te gaan terwijl je de job zelf echt kei graag doet! Maar ik wist niet dat je eigenlijk benoemd was voor een school. Ik dacht dat dat algemeen was. Maar blijkbaar niet dus! Spijtig wel voor jou in dat geval. Maar ik duim alvast dat je een andere school vindt. Er zijn er uiteraard genoeg in de omstreken hè!
Solliciteer ook maar hier in Herenthout. Wij hebben fantastische lagere scholen! Ik ga er ieder jaar met de gemeenteschool mee op bos -of zeeklassen! Je bekijkt het maar maar je zal zeker wel iets anders vinden tegen september denk! Veel succes op de zoektocht!

Groetjes,

Michel

Gepost door: Michel | 24-01-08

en toch... eigenlijk maak je school toch met je leerlingen. Ik denk dat je altijd best een stuk appreciatie krijgt van je leerlingen... veel eerder dan van collega's.
En dan proberen om met de positieve collega's de sfeer te doen veranderen zodat het enthousiasme kansen krijgt en ook anderen meetrekt.
Je doet niet voort met 'moderne gebouwen' hoor...
'k Sta ook al enige tijd in 't onderwijs en kweet dus ook wel een beetje waarover ik praat.

Gepost door: cis | 26-01-08

@cis Je hebt gelijk hoor Cis, ik heb de voorbije jaren ook altijd zo gedacht. Maar 't is onwaarschijnlijk wat er op onze school allemaal gaande is. Initiatieven van leerkrachten kunnen niet uitgroeien tot iets moois want ze worden tegengehouden! Bij ons draait het enkel nog om zoveel mogelijk leerlingen de school binnen te halen. Volgend jaar moet er nog een klas bijkomen, maar niemand weet waar. Onze speelplaats staat al halvol prefabs en het middelbaar barst uit zijn voegen. Onze leerlingen hebben nood aan ruimte, maar krijgen ze niet. Moet ik je nog vertellen hoe een bewaking op onze speelplaats eruit ziet? Da's om te sterven. Als andere leerkrachten klagen over een leerling die zijn kauwgom niet meteen in de vuilbak wil gooien, moet ik eens lachen... Tjonge jonge, wat je bij ons allemaal meemaakt, dat grenst aan het onwaarschijnlijke. Vrijdag heeft zelfs een leerling van het tweede leerjaar met een stuk glas krassen gemaakt op een leerkracht haar auto. Kan je dat geloven, een kind van het tweede studiejaar? En het enige wat de papa zegt, is... tja... dat mag niet hé! En zo kan ik nog uren doorgaan, maar dat wil ik niet. Ik heb er echt genoeg van.

Gepost door: Kristof | 26-01-08

kweet niet allé... je hebt natuurlijk gelijk wat je aanvoelen betreft. Gevoelens kunnen niet liegen. Ik denk nog eens na en stuur je misschien eens een mailtje... Jij bent regio Antwerpen? Ik Brugge... misschien is er wel een verschil...

Gepost door: cis | 27-01-08

Ik ben er van overtuigd dat Kristof de goede beslissing neemt om een andere school te zoeken. De verhalen die ik hoor over de leerlingen, de houding van hun ouders en, niet onbelangrijk, de directie hou je gewoonweg niet voor mogelijk. Om nog maar te zwijgen over de ronduit erbarmelijke én ongezonde (schimmels) toestand van sommige klassen. Je zou voor minder gedemotiveerd raken.

Gepost door: Ivan | 28-01-08

De commentaren zijn gesloten.