09-11-07

Een blik achter de schermen!

Als leerkracht maak je elke dag wel wat mee.  Zo kreeg ik deze ochtend het volgende briefje (letterlijk, inclusief spellingfouten, exclusief naam):

"Meester Kristof, waarom moet ***** de staaf van zijn boekentas naar beneden doen hij doet niets kwaad met dat het is een boekentas maar.  Hoor het is alle dagen hetzelfde gelieve een uitleg tegen geven.  Dank u."

Zo zie je maar, zelfs over een simpele staaf (het lijkt op een reiskoffer met staaf, alleen is het een boekentas-model) klagen ouders al.

Ik heb na twee keer zuchten dan toch maar het volgende beleefde antwoord teruggeschreven:

"Beste, dit is een maatregel die genomen werd na enkele ongelukken.  Ik weet niet of u onze gang kent, maar deze is behoorlijk smal.  Tijdens piekmomenten komen er tot 50 kinderen tegelijk binnen of buiten.  Wanneer een boekentas dan zoveel ruimte inneemt, gebeuren er ongelukken: kinderen vallen erover. Het is mijn taak om de veiligheid van ALLE kinderen te waarborgen, vandaar deze maatregel.  Meester Kristof."

En nu heb ik echt even geen zin meer om nog veel te doen.  Het werd een supervermoeiende dag (je kent dat wel, storm en kinderen, dat gaat niet samen) en ook de personeelsvergadering waarvan ik het verslag mocht schrijven en dit weekend mag uittypen, werd een marathon. 

20:29 Gepost door Kristof in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Zo is het nu eenmaal tegenwoordig. Als ik vroeger die staaf van mijn boekentas niet omhoog mocht doen van de meester dan was dat maar zo en werd daar niks meer over gezegd maar nu wordt er om het minste een briefje meegegeven door de ouders. Als kinderen straf krijgen krijgt de meester 's avonds telefoon van de ouders om te zeggen dat hun kind die straf niet moet schrijven. Waar ligt dan de opvoedende taak van de leerkrachten nog! Dat is wat er verandert is tegen vroeger!
Voor de rest wens ik je alleszins een supergoed weekend toe, rust maar uit en bereid je voor op wat je de komende week mss te horen krijgt!

Groetjes,
Michel

Gepost door: Michel | 10-11-07

Lol "Meester Kristof"....heeft wel iets hé hihi...

Gepost door: Yves | 10-11-07

De commentaren zijn gesloten.