07-11-07

Splitsing BHV

Zoiets "historisch" mag toch ook niet ontbreken op m'n blogje?  Eindelijk hebben de Vlamingen hun 5 minuten politieke moed laten zien om deze kieskring te splitsen.  Het zal wellicht nog lang niet zover zijn (de Franstaligen moeten tegenpruttelen of ze zouden zichzelf oneer aandoen), maar de belangrijkste stap is gezet.  Als ze écht niet willen onderhandelen, dan moet het maar op deze manier, ook al is dat niet de mooiste.  Nu begint het natuurlijk nog maar pas voor de Vlaamse partijen.  Hebben ze nog steeds de politieke moed om niet in een zogenaamde noodregering te stappen zonder verregaande staatshervorming?  Ik hoop het alvast!  Ze hebben al gedeeltelijk woord gehouden, waarvoor een dikke bravo (!), maar we zijn er nog niet.  De staatshervorming is meer dan noodzakelijk en wellicht nog belangrijker dan de splitsing van BHV. 

En als ook hier de Franstaligen weigeren te onderhandelen?  Dan blijft er nog maar één ding over, de cheque van 11 miljard euro schrappen en Vlaanderen onafhankelijk maken.  We zullen dan wel een nieuwe, maar mildere cheque, schrijven om aan ontwikkelingshulp te doen... of is dat er een beetje over?

19:50 Gepost door Kristof in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

belgie barst ? are you happy now ? Belgium is dead tonight...


Gepost door: c64 charleroi | 07-11-07

Ik ben van mening dat de splitsing van BHV een goed ding is, of zal zijn. Ook ben ik er vast van overtuigd dat het de franstaligen es effe zal aantonen dat ze niet zo sterk staan als ze maar hopen. Verder ben ik van mening dat België zal blijven bestaan, dat vlamingen en franstaligen nu overeenkomen of niet...
Chapeau van de vlaamse partijen!

Gepost door: Yves | 07-11-07

Neen dat is er niet over Ikbengay zelfs mannen als gij kunnen tegenwoordig RADIKAAL denken bravo ikbengay maar nu ivan nog voor de VLAAMSE zaak betrekken en dan zijt ge, een echte vlaming hoewel een gayke maar ja dan kan je aan de taalgrens gaan wonen he snoetie!
kus RAF

Gepost door: RAF | 28-11-07

De commentaren zijn gesloten.